(S)PMU

Wat is PMU?

PMU staat voor permanente make-up. (S)PMU is de manier om je wenkbrauwen, lippen etc. altijd perfect te hebben. Je hoeft in principe niet meer bij te tekenen met een potlood of poeder. Perfect onder alle omstandigheden. Jouw gezichtskenmerken zullen ten alle tijden super mooi zijn.

(S)PMU en een “normale” tattoo 

Semi permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar wordt in een andere huidlaagaangebracht. Daardoor is het aanbrengen van PMU niet definitief permanent, in tegenstelling tot een tatoeage, maar eerder lang blijvende make up. De tijd dat permanente make-up blijft zitten varieert per persoon. Hoe lang permanente make-up blijft zitten op je huid heeft onder meer te maken met celvernieuwing, huidtype en het afweersysteem.

Diensten

Permanente wenkbrauwen make-up in uitvoe

POWDER BROWS

Algemene voorwaarden

Belangrijk!

Bij een PMU behandeling moet je akkoord gaan met de  algemene voorwaarden.

Voorzorg

Voorwaarden:​

 • 48 uur van tevoren niet zonnen/zonnebanken.

 • 48 uur van tevoren geen peeling of andere gezichtsbehandelingen ondergaan.

 • 48 uur van ter voren geen alcohol, drugs, antibiotica of medicijnen met bloedverdunners slikken.

 • Heb je een Botox behandeling of andere liftende ingrepen ondergaan?Dan is het verstandig minimaal 14 dagen te wachten voordat je een SPMU behandeling ondergaat.-24 uur van tevoren geen Ibuprofen of aspirine slikken.

 • Ben je in verwachting, geef je borstvoeding of ben je net bevallen? Dan kan ik je helaas niet behandelen! 

 • Heb je een pacemaker en/of ben je een hartpatiënt? Graag toestemming aan jouw huisarts vragen.

 • Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent, goed gegeten hebt en voldoende hebt gedronken.

 • Heb je een huidaandoening op de te behandelen zone? Dan kan ik je helaas niet behandelen!

 • Heb je onlangs een operatie ondergaan op de te behandelen zone en is daarbij een litteken ontstaan? Dan is de genezing hiervan minimaal 8 maanden.

 • Heb je andere medische aandoeningen? Graag van tevoren melden.

Na de behandeling

Hersteltijd

De hersteltijd verschilt per persoon. Met de juiste techniek zal zwelling tot een minimum beperkt worden en zal het weinig bloeden tijdens de behandeling. Meestal is de pigmentatie direct na het zetten iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden, na twee weken zie je de uiteindelijke kleur. 

Doordat de opperhuid ook vol zit met pigment zal dat deels afgestoten worden. Dit kan gepaard gaan met wat schilfers of korstjes. Na deze afstotingsfase ziet de pigmentatie er wat lichter uit. Het zetten van de pigmentatie bestaat daarom ook uit twee behandelingen en een enkele keer is een derde behandeling nodig. Het resultaat is nooit te bereiken in 1 behandeling. Je zult dus geduld moeten hebben voor het gewenste resultaat. 

 

Enige zwelling is normaal bij alle PMU behandelingen. Na de behandeling treedt de wondgenezing in werking. Een droge huid, jeuk en gevoeligheid zijn normaal en hoort erbij. Na een paar dagen is dat verdwenen. De kleur van pigment zal 30%-40% lichter worden.  

Tijdens de nabehandeling zullen de puntjes op de ‘i’ gezet worden. Als je veel in de zon zit, een hele vette huid heeft, Retinol houdende producten gebruikt en veel transpireert zal pigment sneller vervagen en zul je waarschijnlijk al ongeveer na 1 jaar terug moeten komen voor een bijwerk behandeling. 

Je hebt langer plezier van jouw PMU als je deze goed beschermt.

Nazorg

Tijdens het zetten van PMU wordt de huid beschadigd, waardoor een wond ontstaat die vergelijkbaar is met een schaafwond. Voor een optimale genezing van de huid na de PMU behandeling en voor een zo mooi mogelijk resultaat moet je de huid goed droog houden. Het duurt 6 weken voor de huid optimaal is genezen.

Voorwaarden:

 • Bij een eyeliner moeten lenzen uit zijn. Je moet er rekening mee houden dat de lenzen meerdere dagen niet gedragen mogen worden, hou dus een bril bij de hand. 72 uur na de behandeling mogen de lenzen weer in; hier mag alleen steriel water voor gebruikt worden, geen zoutoplossing! Bij het langdurig dragen van harde lenzen, in combinatie met siliconenvloeistof kan het zijn dat de eyeliner niet goed zal pakken. Dit komt doordat de siliconen in de vloeistof ook echt IN de huid gaan zitten.

 • Eerste 72 uur na de behandeling niet douchen, daarna mag je douchen maar denk erom dat je het behandelde gebied droog dept en niet wrijft.

 • Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan zo voorkom je infecties, op handen zitten namelijk altijd bacteriën.

 • Na de behandeling echt 3 dagen niet te intensief sporten.

 • Pluk en krab absoluut niet aan de korstjes en schilfertjes, hierdoor trekt je namelijk het pigment uit de huid en open je de wond die kan gaan infecteren en waardoor je eventueel litteken vorming krijgt.

 • Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon®️ of Betadine®️ op de wond

 • Het behandelde gebied niet afdekken met pleisters of kleding

 • Stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht

 • Vermijd de eerste 5 dagen zwembaden, sauna's, zonnebank ect.

 • Gebruik de eerste 10 dagen geen make-up, crèmes, potlood rondom het behandelde gebied.

 • Wenkbrauwen en wimpers mogen niet geverfd worden in de behandelingsperiode.

 • Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag het thuis gekoeld worden met icepacks. Leg deze nooit op de blote huid en doe er altijd een tissue tussen om het droog te houden.

Instructie:

Direct na de behandeling met een vochtig, goed uitgeknepen wettenschijfje de pigmentatie schoonmaken. Rustig deppen, niet boenen of wrijven. Hiermee verwijder je het lymfevocht (lymfevocht zorgt voor korsten). Herhaal dit elk uur (4x herhalen). Na 6 uur mag je een dun laagje Perfect Heal After Care aanbrengen met een schoon wattenstaafje. Per klant zal de nazorg verschillend zijn. Ik geef jou het passend advies mee.

Tip: De behandelde huid blijft ook na genezing gevoelig voor zonlicht. Wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw PMU, smeer deze daarom altijd in met een SPF 30/50

Let op!!! Neem contact met mij op en de huisarts op bij extreme roodheid, zwelling, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of pijn.

© 2020 by Bliss Invest. Proudly created by Social Sisters Agency with Wix.com